Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Mantar Yemeği

Mantar Yemeği

Mantar yemeği; hazırlanış yönünden patates yemeği, türlü, vs. Birçok sulu yemek tarifine benzeyen; fakat ana malzeme olarak kullanılan mantardan dolayı epey özgün bir tada sahip olan güzel tariflerden biridir. Özellikle mantar sevenler için bire bir olan mantar yemeği; akşam yemeklerinde bir farklılık yapmak isteyen ev hanımları adına çok iyi bir seçim olacaktır. Aşağıda da gerekli malzemeler listesi ve adım adım mantar yemeği tarifinin hazırlanışı yazılmıştır. Kolay gelsin.

Mantar yemeği için gerekli malzemeler (3-5 kişilik)

  • 2 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
  • Yarım kilo mantar
  • Bir tutam pul biber
  • 2 adet domates
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • Yarım tatlı kaşığı kekik

Mantar yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Gereken malzemeler temin edildikten sonra mantar yemeği tarifine başlanabilir. Her yemek tarifinde olduğu gibi mantar yemeğinde de malzemeler sırasında göre kavrulacak, karıştırılacak ve sonunda servis etmek üzere hazırlanacaktır.
  • Öncelikle bazı ön hazırlıkların yapılması ve malzemelerin mantar yemeği için uygun hale sokulması gereklidir. Bunun için; iki adet soğan çöplerinden ayıklanır, kabukları soyulur ve güzelce yıkanır. Yıkandıktan sonra da küp-küp parçalara dilimlenir. Aynı şekilde yeşil biberler de saplarından ayıklanarak yıkanır. İkiye ayrılarak çekirdeklerinden ayıklanır ve sonrasında ince ince dilimlenir. Domatesler de çöplerinden ayıklanarak yıkandıktan ve küp-küp doğrandıktan sonra; yarım kilo mantar da saplarından ve çöplerinde ayrılı, iyice yıkanır ve en az iki olmak kaydıyla istenen sayıda ve küçüklükte parçaya dilimlenir. Diğer malzemelerin de hazırda bulundurulması yeterlidir.
  • Hazırlıklar tamamlandıktan sonra mantar yemeği tarifine başlanabilir. İlk olarak mantarlar pişirilecektir. Yeterince büyük tencereye dilimlenmiş olan tüm mantarlar dökülür ve üzerine de mantarların hizasını çok az geçecek şekilde su konur. Ardından bu mantar-su karışımı ocakta pişmeye bırakılır. Pişme işleminin 15-20 dakika sürmesi yeterlidir. Yeterince yumuşayan mantarlar daha sonra sudan süzülerek tekrar kullanılmak üzere bir kenarda bekletilir.
  • Mantarlar piştikten sonra soğanlarla mantar yemeği tarifine devam edilir. Tüm malzemeleri karıştırmaya uygun bir tavaya zeytinyağı dökülür ve ocakta kızarmaya bırakır. Zeytinyağı kızarma belirtileri gösterir göstermez, küp-küp doğranmış soğanlar bu tavaya atılır ve kavurma işlemine başlanır. Soğanlar kavurma belirtisi olarak kokularını dışarı verince ve renkleri pembeleşmeye başlayınca; mantar yemeği tarifinin diğer malzemeleri eklenecektir.
  • Soğanların yanına öncelikle pişmiş mantarlar dökülür ve aynı kavurma işlemine tabi tutulur. Mantarlar da su kaybedip şekil değiştirinceye kadar bu işleme devam edilir. Ardından tuz, kekik ve pul biber; yani mantar yemeğinin baharatları da bu tencereye eklenir. Baharatların hepsi aynı anda eklenerek de mantar yemeğine devam edebilir. Fakat sırası fark etmeksizin tek tek eklenmeleri ve aralarında bir süre beklenmesi tavsiye edilir. Ayrıca; varsa eklenmek istenen diğer baharatlar da rahatlıkla eklenebilir.
  • Baharatlardan sonra dilimlenmiş olan yeşil biberler de tencereye atılır ve karıştırma eşliğinde kavrulur. Yeşil biberler de büzülünceye ve renkleri değişinceye kadar bu işleme devam edildikten sonra; öncesinde dilimlenmiş olan domatesler de tencereye atılır ve mantar yemeği için gerkeen tüm malzemeler kullanılmış olur. Domatesler suyunu kaybedip renk değiştirinceye kadar bu işleme devam edildikten sonra; mantar yemeği ocaktan alınır ve biraz ılıması beklenir.
  • Kısa bir süre beklendikten sonra mantar yemeği tabaklara konur ve servis edilir.
  • Mantar yemeği tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 08:01:44
Mantar Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Mantar Yemeği Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Mantar Yemeği"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Mantar Kavurma
Mantar Kavurma
Mantar kavurma; yapılışı itibariyle tipik sote yemeklerine benzeyen fakat ana malzeme olarak mantarın kullanılmasıyla diğerlerinden ayrılan; daha özgün ve bir o kadar da lezzetli bir tariftir. Özellikle akşam yemeklerinde hem farklı hem de besleyici ...
Mantar Güveç
Mantar Güveç
Mantar güveç, mutfaklarda kolayca hazırlanan hem sağlıklı hem de en kolay tariflerden biridir. Mantar sevenler için mantar güveç en leziz yemeklerin başında yer alır. Özellikle az miktarda pilav yaparak kaselere yerleştirdiğiniz pilavı tabağa ters çe...
Kıymalı Mantar Sote
Kıymalı Mantar Sote
Kıymalı mantar sote; kıyma, mantar, vs. Birçok bilindik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen; son derece lezzetli ve bir o kadar da lezzetli tipik sote yemeklerinden biridir. Gereken malzeme çeşitliliği biraz fazla olsa da kıymalı mantar soteye v...
Fırında Mantarlı Tavuk
Fırında Mantarlı Tavuk
Fırında Mantarlı Tavuk, mantar ve tavuğun mükemmel uyumu ile damaklarda tat bırakacak şahane bir yemek olan fırında mantarlı tavuk sofralarınızı şölene dönüştürecek lezzeti ile sevdikleriniz ve kendiniz için çarçabuk hazırlanabilen leziz olduğu kadar...
Mantarlı Tavuk
Mantarlı Tavuk
Mantarlı tavuk; sürekli yapılan tavuk yemeklerinde farklı bir tat eklemek, farklı bir lezzet denemek isteyenler için çok uygun bir tariftir. Herkesçe bilinen sade pişmiş tavuğa; domates, biber ve en önemlisi olan mantar aromasının eklenmesiyle elde e...
Güveçte Mantar
Güveçte Mantar
Güveçte Mantar, tam ana yemek olabilecek içeriğe sahip bir tariftir. Mantarların en bilindik ve en masumu olan kültür mantarından yapılır. Güveç bir tür kil yanı toprak kaptır. Özel aşamalardan geçirilerek üretilen güvecin özelliği ısıyı yavaş yavaş ...
Mantarlı Köfte
Mantarlı Köfte
Mantarlı köfte; zengin ve geniş Türk mutfağında, farklı malzemeler ve farklı tatlar kullanılarak elde edilen sayısız köfte tariflerinden sadece biridir. Herkesçe bilinen normal köfte, İzmir köfte, İnegöl köfte, vs. Sayısız alternatif köfte tariflerin...
Mantar Soslu Biftek
Mantar Soslu Biftek
Mantar soslu biftek; herkesçe bilinen ve çokça sevilen biftek tarifine, basit bir şekilde hazırlanan mantar sosunun eklenmesiyle elde edilen son derece lezzetli bir tariftir. Gerekli malzemeler listesi ve adım adım mantar soslu bifteğin hazırlanışı a...
Kolay Mantar Sote
Kolay Mantar Sote
Kolay Mantar Sote, Özellikle çalışmak durumunda kalan anneler ve hanımlar için büyük kolaylıktır. Bu tarifin yanına pirinç pilavı ve cacık olduğunda akşam yemeği aradan çıkartılmış olur. Vejetaryen kişiler için muhteşem bir ara sıcaktır. Bu tarifin i...
Mantar Soslu Tavuk
Mantar Soslu Tavuk
Sofra kurmak: Eğlenceli bir işken, bir o kadar zahmetli ve emek verici bir uğraştır. Özellikle de misafiriniz gelecekse ya da özel bir sofra kurmanız gerekiyorsa, bu zahmet iki katına çıkar. Normalden daha gösterişli yemekler yapılır. Aynı zamanda ya...
Mantar Çorbası
Mantar Çorbası
Mantar çorbası; geleneksel çorbalardan farklı biz lezzet denemek isteyenler için ideal bir tariftir. Yazının devamında da gerekli malzemeler listesi ve adım adım mantar çorbasının hazırlanışı yazılmıştır. Kolay gelsin.Mantar çorbası için gerekli malz...
Fırında Mantar
Fırında Mantar
Fırında mantar hem protein bakımından zengin hem de lezzet bakımından zirvede bir yemek olarak özel akşamlarınızın şık bir detayı olabilir. Hem görünüş itibari ile hem de lezzet açısından yapılış kolaylığı ve kaliteli bir yemek oluşuyla tadanlar günü...

 

Mantar Kavurma
Mantar Güveç
Kıymalı Mantar Sote
Fırında Mantarlı Tavuk
Mantarlı Tavuk
Güveçte Mantar
Mantarlı Köfte
Mantar Soslu Biftek
Kolay Mantar Sote
Mantar Soslu Tavuk
Mantar Çorbası
Fırında Mantar
Fırında Mantarlı Patates
Mantarlı Omlet
Kremalı Mantar Çorbası
Kremalı Mantarlı Tavuk
Kırmızı Mantar
Mantar Nasıl Saklanır
Mantar Nasıl Temizlenir
Mantar Çeşitleri
Kremalı Mantar
Mantarlı Pizza
Mantar Soslu Bonfile
Fırında Kaşarlı Mantar
Mantar Salatası
Beşamel Soslu Mantar
Mantarlı Börek
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk
Mantar Kompostu
Kremalı Mantarlı Makarna
Popüler İçerik
Fırında Mantarlı Patates
Fırında Mantarlı Patates
Fırında Mantarlı Patates, özellikle çalışan bayanların akşam iş dönüşü kurtarıcısı olan fırında mantarlı patates yemeği çarçabuk hazırlanışı ve enfes ...
Mantarlı Omlet
Mantarlı Omlet
Mantarlı omlet; herkesçe bilinen sade omlet tarifine mantar aromasının eklenmesiyle elde edilen; tercihe göre daha lezzetli fakat mutlak bir şekilde d...
Kremalı Mantar Çorbası
Kremalı Mantar Çorbası
Kremalı mantar çorbası; ülkemizin hemen hemen her köşesinde sık sık pişirilen; diğer meşhur çorbalar kadar olmasa da artık klasikleşmiş olarak kabul e...
Kremalı Mantarlı Tavuk
Kremalı Mantarlı Tavuk
Kremalı mantarlı tavuk, en kolay tavuk yemeklerinden biri olup zor zamanlarınız da çarçabuk hazırlayabileceğiniz niteliktedir. Özellikle Ramazan ayınd...
Kırmızı Mantar
Kırmızı Mantar
Kırmızı Mantar, denildiğinde çok sayıda mantar türü akla gelir. Tabi ki her mantar yenilmez. Türkiye de kırmızı mantar denildiğinde yenilebilen iki tü...
Mantar Nasıl Saklanır
Mantar Nasıl Saklanır
Mantar nasıl saklanır, yılın her dönemi doğada bulunan mantarlar, aynı zamanda kültür mantarı olarak ta yetiştirilmektedir. Mantarları üreme döneminde...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Mantar Kavurma
Mantar Güveç
Kıymalı Mantar Sote
Fırında Mantarlı Tavuk
Mantarlı Tavuk
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024