{ "title": "Beşamel Soslu Mantar", "image": "https://www.mantarsote.gen.tr/images/besamel-soslu-mantar.gif", "date": "21.01.2024 12:07:42", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "
Mantar. İçerdiği besin değeri açısından sebze sınıfından et sınıfına konulmak istenen; lakin görüntüsüyle sebze sınıfında takılı kalmış, bana göre en ilginç besin. İçeriğindeki yüksek protein değeriyle sofralarımız eksik etmememiz gereken bu besin için üretilmiş birçok yemek tarifi var. Bu tariflerin içinden kendi mutfağınıza en uygun olanını seçerek sizde sofralarınızda mantara yer açabilirsiniz. Eğer zaten sofranızda mantara yer varsa farklı tariflerle farklı lezzetlerle mantara şekil verebilirsiniz. Bu değişik tariflerden biri olan Beşamel soslu mantar tarifini bugün sizlerle paylaşıyoruz. Beşamel sos sevenlerin hayran kalacağı bu tarifi denemenizi sizlere tavsiye ediyorum. Verdiğimiz diğer tüm tariflerde olduğu gibi bu tarifimiz de denenmiş ve bizim soframızda onayı almıştır. Gelelim beşamel soslu mantar yemeğinin nasıl yapıldığına; aşağıda bu enfes yemekle alakalı her ayrıntıyı bulabilirsiniz.

Beşamel Soslu Mantar Yemeği malzemeleri
Beşamel Soslu Mantar Nasıl Yapılır?

Mantarla temizlenene kadar yıkanır ve doğranır. Az olan sıvıyağ teflon bir tavaya koyulur ocağın altı yakılır. Sıvıyağ kızdırıldıktan sonra doğranmış olan kültür mantarları kızmış olan yağa eklenir. Üzerine tuz, karabiber ve ezilmiş olan iki diş sarımsak da ilave edildikten sonra mantar suyunu çekene kadar pişirilir. Küçük bir tencerede ise tereyağı eritildikten sonra un eklenir. Bir süre un kavrulduktan sonra bir buçuk su bardağı süt kavrulmuş olan una azar azar eklenir. Bu arada sürekli karıştırmak gerekir ki neticede un topaklanmasın. Çok az tuz eklendikten sonra sosun kıvamı koyulaşana kadar kaynatılır. İstenen koyuluktaki kıvam elde edilince ocağın altı kapatılır. Beşamel sosu pişmiş olan mantaların üzerine dökülür ve iyice karıştırılır. Yapmış olduğumuz mantar ve sos karışımını bir borcama iyice yaydırılarak dökülür. Üzerine rendelemiş olduğumuz bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri de eklendikten sonra 180 derece fırında kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar pişirilir. Yemeğimiz pişmiştir. Kaşar peyniri soğuduğunda lezzetini ve görünümünü kaybettiği için sıcak yemeyi unutmayın. Ziyafet sofralarında çeşit olarak; akşam içinde pratik olarak da gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz bir tarif. Yarım saatte yemeğiniz hazır. Mutlu sofralarda sevdiklerinizle afiyetle yemeniz dileğiyle.
" } ] }