{ "title": "Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk", "image": "https://www.mantarsote.gen.tr/images/besamel-soslu-mantarli-tavuk.gif", "date": "20.01.2024 06:12:59", "author": "Şimşek", "article": [ { "article": "Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve enfes bir tada sahip olan fırın yemekleri arasında yer almaktadır. Tavuk etini yumuşatan ve daha lezzetli bir hale gelmesini sağlayan bu tarifle tavuk eti yemek istemeyen çocuklarınızın da tavuk etini sevmesi ve yemesi mümkün olacaktır. Üstelik oldukça hafif olması sebebiyle gönlünüz rahat bir şekilde akşam yemeklerinizde yiyebilirsiniz.

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Malzemeleri
Beşamel Sos Malzemeleri
Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

İlk olarak mantar ve tavuğu kuşbaşı doğradıktan sonra tencereye koyduğunuz sıvı yağda tavukların rengi değişene dek kavurun. Daha sonra üzerine mantarları koyun ve mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar iyice kavurun. Bu sırada bir yandan da beşamel sosunuzu da hazırlayın. Beşamel sos için ilk olarak 2 yemek kaşığı margarini bir tavada eritin. Erittiğiniz yağa 2 yemek kaşığı unu koyun ve un rengi değişene dek kavurun. Üzerine yavaşça süt eklerken sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayan sosa tuz da ekleyip sürekli karıştırarak 3-4 dakika kaynatın ve altını kapatın.

Kaşar peyniri rendeleyip yarısını beşamel sosun içine koyup karıştırın.

Bir tarafta kaynamakta olan ve saldığı mantar suyunu çeken tavuklarımıza hazırladığımız beşamel sosu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Daha sonra tencerenin altını kapatıp fırın tepsisine hazırladığınız beşamel soslu mantarlı tavuk yemeğini yayıyoruz. Daha sonra üzerine kalan rendelenmiş kaşarları yayıyoruz ve üzerine kırmızı toz biberi serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında 15 dakika pişirdikten sonra biraz bekletip servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }