{ "title": "Fırında Mantar", "image": "https://www.mantarsote.gen.tr/images/firinda-mantar.gif", "date": "20.01.2024 06:55:18", "author": "Salih YILDIZ", "article": [ { "article": "
Fırında mantar hem protein bakımından zengin hem de lezzet bakımından zirvede bir yemek olarak özel akşamlarınızın şık bir detayı olabilir. Hem görünüş itibari ile hem de lezzet açısından yapılış kolaylığı ve kaliteli bir yemek oluşuyla tadanlar günü kurtarışıyla sizi ayakta alkışlayacaklar. Şimdi hep birlikte fırında mantar nasıl yapılır bir bakalım.

Fırında Mantar Malzemeleri
Fırında Mantarın Nasıl Yapılır?

Diri seçilip ve boyut açısından çok küçük olmayan mantarlar için yapılması gereken ilk işlem kesinlikle temizliğidir. Yetiştiği yer bakımından birçok olumsuz etkiye maruz kalan bu protein zengini sebzeyi yenecek duruma getirmeliyiz. Öncelikle hijyen açısından mantarların tam anlamında temizliğinden emin olmalıyız, bunun için size birkaç püf noktası vereceğim. İster sirkeli suda bekletin ister üst zarlarını soyun ve kirden tamamen arınmasına vesile olun sizin istek ve arzunuza kalmış bir seçenek sirke yoksa limon suyu da etkili bir temizlik maddesi oluyor bu aşamada. Mantarların üst zarlarını bıçak yardımı ile soyun, sap kısımlarını çıkarın ve limon suyunu da ilave edeceğimiz büyük bir su kabının içine bırakın. Çıkardığımız sap kısımlarını incecik bir şekilde kıyın onun içine yeteri kadar zaten soğanı aynı incelikte kıyın ve bir karışım elde edin. Amacımız her şeyden önce kullanılan malzemelerimizin hiçbirinin ziyan olmaması. Başka bir tavada eritmek üzerine tereyağı koyun ve yağınızı eriyince tepsiye sırt kısımları gelecek şekilde mantarlarınızı sıralayın. Mantarlarınızın üstüne tereyağını bir fırça yardımı ile nazikçe sürün taze soğan ve mantarların sap kısımlarını zaten daha önceden ince ince doğramıştık. Daha önceden hazırladığımız taze soğanla ve mantarların sap kısmına şimdi bayat ekmek içi ile kaşar peynirini ilave edelim ve 2 diş sarımsağı tamamen macun kıvamına gelene kadar ezip harcımıza dökelim. Tuzunu ve karabiberini de döktükten sonra elde ettiğimiz harcı tereyağı ile tatlandırdığımız mantarların üstüne abartıya kaçmadan teker teker koyalım ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilmek yeterli olacaktır. Soğumadan servis ediniz. Çünkü içinde kullandığımız kaşar peyniri soğuyunca özelliğini kaybedecek ve mantarlarınızı kurutacaktır. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }