{ "title": "Fırında Mantarlı Tavuk", "image": "https://www.mantarsote.gen.tr/images/firinda-mantarli-tavuk.gif", "date": "19.01.2024 11:46:38", "author": "Ruşen", "article": [ { "article": "
Fırında Mantarlı Tavuk, mantar ve tavuğun mükemmel uyumu ile damaklarda tat bırakacak şahane bir yemek olan fırında mantarlı tavuk sofralarınızı şölene dönüştürecek lezzeti ile sevdikleriniz ve kendiniz için çarçabuk hazırlanabilen leziz olduğu kadarda oldukça kolay ve zahmetsizce hazırlanabilecek bir fırın yemeğidir.

Fırında Mantarlı Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri
Sosu için
Fırında Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Fırında mantarlı tavuk hazırlamaya öncelikle uygun bir karıştırma kabına yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 3-4 diş ezilmiş sarımsak ve yeteri kadar tuz ilave ederek başlayalım. Ardından karışımı iyice karıştırdıktan sonra içine tavuk etlerini ekleyerek sosa bulayalım ve soslu tavukları buzdolabına alarak en az 1-2 saat kadar sosun içinde bekletelim. Daha sonra fırın tepsimizin tabanını alüminyum folyo ile kaplayalım ve folyonun üzerine 1-2 sat kadar sosta beklettiğimiz tavuk etlerini yan yana döşeyelim.

10-12 adet mantarı yıkayıp kuruladıktan sonra ince dilimler şeklinde doğradıktan sonra etlerin üzerine yerleştirelim. Ardından sivri biberleri, kırmızı köz biberleri ve domatesleri dilimleyerek tepsinin üzerine döşeyip kalan sosu da tepsideki malzemelerin üzerine gezdirerek dökelim. Hazır hale gelen tepsinin üzerine tekrar alüminyum folyo ile sıkıca tepsi hava almayacak şekilde kapatarak tepsiyi 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verelim.

Etler yaklaşık olarak 40-45 dakika kadar piştikten sonra tepsinin üzerindeki folyoyu kaldırarak alalım. Bu süre içinde arada bir folyoyu hafifçe kaldırarak etlerin pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmuyoruz. Folyoyu kaldırdıktan sonra sebzelerin ve tavuk etlerinin bıraktığı suyu çekmesi için tekrar fırında bekletelim. Yemeğimizi fırından almaya yakın her bir tavuk etinin üzerini rende kaşarla kaplayalım ve kaşarlar kızardıktan sonra fırından çıkartalım. Artık fırında mantarlı tavuk yemeğimiz hazır sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }