Kremalı mantar sote; Türk mutfağında bulunan hem lezzetli hem doyurucu ve bir o kadar da besleyici güzel tariflerden biridir. Kremalı mantar sote tarifinin diğer sote yemeklerinden pek farkı olmasa da ilk defa deneyecekler için gerekli malzemeler listesi ve adım adım kremalı mantar sote tarifinin hazırlanışı aşağıda yazılmıştır. Kolay gelsin.
Kremalı mantar sote için gerekli malzemeler (3-5 kişilik)
5 yemek kaşığı krema
1 adet soğan
Bir tutam tuz
Yarım kilo mantar
Bir tutam karabiber
Bir demet maydanoz
Bir tutam tarçın
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kremalı mantar sote tarifi nasıl yapılır?
Gereken malzemeler toparlandıktan sonra kremalı mantar sote tarifine başlanabilir. Her sote yemeğinde olduğu gibi kremalı mantar sotede de malzemeler sırayla kavrularak karıştırıldıktan sonra pişirilecek ve sonunda istenen tarif elde edilecektir.
Öncelikle bazı ön hazırlıkların yapılması ve malzemelerin kremalı mantar sote için uygun hale sokulması gereklidir. Bunun için; 1 adet soğan çöplerinden ayıklanarak güzelce yıkanmalı ve küp-küp doğranmalıdır. Mantarlar da saplarından ve gereksiz kısımlarından ayıklanarak yıkanmalı ve küp-küp doğranmalıdır. Bir demet maydanoz da iyice yıkandıktan sonra ince ince dilimlenmelidir.
Hazırlıklar tamamlandıktan sonra kremalı mantar sote tarifinin ilk adımı uygulanır. İlk olarak tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ dökülür ve ocakta kızarmaya bırakılır. Kızardıktan sonra; öncesinde dilimlenmiş olan soğanlar tencereye atılır ve karıştırma eşliğinde kavurma işlemine başlanır. Soğanlar kokularını dışarı vermeye ve pembeleşmeye başlayınca; öncesinde yıkanıp dilimlenen mantarlar da tencereye atılır ve aynı işlemlere tabi tutulur. Mantarlar yeterince yumuşayıp sularını çekinceye kadar beklendikten sonra; 5 yemek kaşığı kremanın eklenmesiyle kremalı mantar sote tarifine devam edilir. Krema da kavrulduktan sonra kremalı mantar sote tarifinin sonraki adımına geçilir.
Önceki adımda ana malzemeleri hazır edilen kremalı mantar sotenin; bu adımda baharatları eklenecek ve servise hazır hale getirilecektir. Tencerede bulunan karışıma birer tutam tuz, karabiber ve tarçın eklenir. İkisi de iyice sininceye kadar karıştırılır. Ayrıca; varsa eklenmek istenen diğer baharatlar da aynı işlemlere tabi tutulması şartıyla rahatlıkla eklenebilir.
Baharatları da eklenen kremalı mantar sote ocaktan alınır ve tabaklara konur. Öncesinde dilimlenmiş olan maydanoz hepsine eşit dağılacak şekilde üzerlerine serpiştirilir. Ardından servisi yapılır.
Kremalı mantar sote tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.