{ "title": "Mantar Güveç", "image": "https://www.mantarsote.gen.tr/images/mantar-guvec.jpg", "date": "23.01.2024 03:56:10", "author": "Akıntan", "article": [ { "article": "Mantar güveç, mutfaklarda kolayca hazırlanan hem sağlıklı hem de en kolay tariflerden biridir. Mantar sevenler için mantar güveç en leziz yemeklerin başında yer alır. Özellikle az miktarda pilav yaparak kaselere yerleştirdiğiniz pilavı tabağa ters çevirin ve yanına da mantar güveçten koyarak servis edin. Misafirleriniz ve aileniz bu mükemmel yemeğe doyamayacak. Bu yazımızda mantarın faydalarına da değinerek bu yemeği sofralarınızda mutlaka bulundurmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Mantar protein ve demir bakımından oldukça zengin bir besin maddesidir. Ayrıca mantar, A, B, D, P ve K vitaminleri ile bol miktarda kalsiyum, potasyum, fosfor ve bakır içermektedir. Mantar içerdiği protein nedeniyle ete eş değer bir besindir. Özellikle et sevmeyenler ve et alamayanlar için mantar güveç seçeneği oldukça uygundur. Mantar bağışıklık sistemini güçlendirmede ve vücudu hastalıklara karşı korumada çok faydalıdır. Vücudu kuvvetlendiren mantar, göz sağlığı içinde oldukça faydalıdır. Bedensel ve zihinsel gelişime de katkı sağlar. Mantar yorgunluğu ve bitkinliği gidermeye yarar. Mantar içerdiği demir nedeniyle kansızlığa da çok faydalıdır. Mantarın vücuda ve sağlığa faydalarından en önemlisi ise kandaki kolesterol oranını düşürerek, kalp ve damar ile ilgili rahatsızlıklara karşı koruyucu bir etki göstermesidir. Mantarın bu kadar büyük faydaları varken sanırım sofralarımızda da önemle yer alması gerekmektedir. İşte sizlere kolayca hazırlayabileceğiniz ve faydalarını görebileceğiniz mantar güveç tarifi.

Mantar Güveç Malzemeleri
Mantar Güveç Nasıl Yapılır?

Kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif olan mantar güveç yapımına başlayalım. Öncelikle isterseniz güveçte, isterseniz de derin bir tavada yapabileceğiniz mantarları doğrayın. Tere yağını eritin ve içine istediğiniz şekilde doğradığınız soğanlar, biberleri ve sarımsağı ekleyin. Biraz kavurduktan sonra mantarları da ilave edin. Birkaç dakika kavurmak yeterli olacaktır. Son olarak da küp-küp doğradığınız domatesleri ekleyerek mantar güveci pişmeye bırakın. Tuz ve karabiberi de ilave etmeyi ihmal etmeyin. Dilerseniz pişen mantar güveç üzerine bir miktar kaşar peynir de ekleyerek erimesini bekleyebilirsiniz. Benim sizlere tavsiyem mantar güveci çok fazla pişirmekten kaçınmanızdır. Çünkü mantarları çok fazla öldürmek proteinlerinde kaybolmasına neden olur. Bu nedenle hafifçe pişirmeniz yeterli olacaktır. Mantarları çok küçükte doğramayın. Mantar sıcağı görünce çabucak eriyip küçülecektir.

Afiyet olsun.

Kolayca hazırlayabileceğiniz mantar güveç tarifini tabağınıza bir miktar pilavla koyarak sunuma hazırlayabilirsiniz. Pilavın üzerine ve yemeğin üzerine de birkaç maydanoz yaprağı ile süsleme yaparak farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Özel misafirler için bile hazırlayabileceğiniz bu mükemmel lezzet sayesinde sizden istenecek tarifler kazanabilirsiniz. Hem sağlık açısından hem de lezzet açısından mutlaka denemeniz gereken mantar güveç, et yemekleri kadar lezzetli olacaktır. Ayrıca sindirim açısından da oldukça faydalı bir yemektir. Fakat sizlere tek uyarımız mantarı romatizma rahatsızlığı bulunanların tüketmekten kaçınmasıdır. Özellikle büyüme ve gelişme çağında çocuğu bulunan annelerin bu tarifi mutlaka sofralarına koymaları gerekmektedir. Mantar büyüme ve gelişmeye yardımcı olan en önemli maddeleri içermektedir.
" } ] }