{ "title": "Mantar Soslu Tavuk", "image": "https://www.mantarsote.gen.tr/images/mantar-soslu-tavuk.gif", "date": "19.01.2024 09:14:09", "author": "Salih YILDIZ", "article": [ { "article": "
Sofra kurmak: Eğlenceli bir işken, bir o kadar zahmetli ve emek verici bir uğraştır. Özellikle de misafiriniz gelecekse ya da özel bir sofra kurmanız gerekiyorsa, bu zahmet iki katına çıkar. Normalden daha gösterişli yemekler yapılır. Aynı zamanda yapacağınız yemekler hem göze hem damağa hitap etmelidir. Aynı zamanda gelen misafirlerinizin daha önce o yemeği bilmiyor olmaları; size bu güzel sofranın da alacağınız övgülerin verdiği mutluluk ve gurur olarak geri döner. Tabii özel ve farklı yemekler sadece misafir geldiğinde değil, ailenizle birlikte oturacağınız güzel ve mutlu anlarda size alternatif olur. Her zaman farklı tarif bulmak kolay bir iş değildir. Çeşit olsun derken denenmemiş tarifleri alırız ve sonuç genellikle hüsran olur. Size tamamen denenmiş bir tarif sunuyoruz. Hem sağlıklı, Hem ucuz maliyetli hem de lezzetli. Tavuğun ve mantarın eşsiz lezzetlerinin bir arada harmanlandığı mantar soslu tavuk tarifini aşağıda inceleyebilirsiniz. Ekonomi yaparak lezzet sunmayı seven hanımlarımız için bu mükemmel tarifi denemenizi size ısrarla tavsiye ediyoruz. Emin olun ki tarifi yemeğinizi yaptıktan sonra alacağınız olumlu tepkiler sonunda favorileriniz arasına girecek olan bu yemek, özel sofralarınızda ilk aklınıza gelecek tarif olacak.

Mantar Soslu Tavuk Malzemeleri
Mantar Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü yıkayın. İsterseniz küçük, isterseniz büyük şekilde doğrayın. Tuz ve karabiber karışımını sürün. Biraz sıvı yağ ve tereyağını tencerede kızdırın. Tavuk göğsünü kızartın. Kızarttığınız göğüsleri tencereden çıkarın ve yerine doğranmış yeşil soğan, un ve doğranmış tatlı kırmızı biberleri ilave edin. Tavuk suyunu ekleyip eti tekrar tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve etleri 15-20 dakika pişirin. Etler piştikten sonra mantarları ilave edin, 5 dakika da mantarları pişirdikten sonra, sürenin sonunda kremayı yemeye ilave edin. Eti servis tabağına alarak alüminyum folyo ile kapatın. Tabağı soğuk bir yere koymayın. Etleri aldıktan sonra tencerede kalan sosu 5 dakika daha pişirin ve suyunu iyice çekmesini sağlayın. Sosunuzun suyu iyice çekildikten sonra. Tabağın üzerindeki folyoyu kaldırın ve sosu etlerin üzerine dökün. Kıyılmış maydanozu da tabağın üzerine serperek yanında bizim tavsiyemiz olarak arpa şehriye pilavıyla birlikte servis edin. Sevdiklerinizle birlikte ağzınızın tadının hiç bozulmadığı mutlu sofralar kurmanız dileğiyle.
" } ] }