{ "title": "Mantarlı Krep", "image": "https://www.mantarsote.gen.tr/images/mantarli-krep.jpg", "date": "20.01.2024 18:13:03", "author": "Melekru", "article": [ { "article": "
Mantarlı krep, Türk mutfağına Fransız mutfağından gelmiş olan lezzetli bir yiyecektir. Özellikle sabah kahvaltılarında krepi sevmeyen yoktur. Hem hazırlanması kolay hem de lezzetli krepleri farklı malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Sadece sabah kahvaltılarında değil, günün her saatinde yemeklerinize eşlik edecek krepleri tatlı ve tuzlu harçlarla hazırlayabilirsiniz. Önemli olan krepleri pişirirken, servis zamanına kadar sıcak tutmanızdır. Bunu sağlamak için isterseniz fırınınızı daha önceden biraz ısıtarak, pişen krepleri içinde bekletebilirsiniz. Bu sayede sıcak sıcak krepleri konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Dilerseniz mantarlı krepleri birlikte hazırlamaya başlayalım.

Mantarlı krep malzemeleri

Krep malzemeleri
İç malzemeleri
Mantarlı krep nasıl yapılır?

Krepin iç malzemesini hazırlamak için, önce mantarları yıkayın ve ince dilimleyin. Bunları ince doğradığınız kuru soğan ve zeytinyağı ile suyunu çekinceye kadar tavanın içinde pişirin. En son olarak küp şeklinde doğranmış domates, ince doğranmış yeşil biber, karabiber ve tuzunu ekleyerek, çok az daha pişirin. Ocaktan indirdikten sonra taze naneleri ince kıyarak malzemeyle karıştırın. Mantarlı karışıma taze nane çok güzel bir aroma vermektedir. İç malzeme hazırlandıktan sonra, krepleri hazırlamaya başlayabiliriz. Derin bir kâsenin içinde unu, sütü, yumurtayı ve tuzu iyice karıştırın. Bunları pürtüksüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Teflon tavanızı ocağın üzerine koyarak kızdırın. İçine fındık büyüklüğünde yağ koyarak yağlayın. Hazırlamış olduğunuz krep malzemesinden bir kepçe tavanın içine dökerek, önlü arkalı pişirin. Pişmiş olan krepleri soğutmadan içine hazırlamış olduğunuz, mantarlı harçtan koyarak rulo yapın. Bunları servis tabağına alarak, konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Yanında sunacağınız buz gibi ayranla birlikte harika bir öğün olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }