Tavuklu mantar sote tavuk etiyle mantarın buluşması olan, ağız tadınıza da hitap edebilecek bir yemek türüdür. Tavuk etini sevenler için, farklı bir lezzet olacaktır. Sağlığa faydalı olduğundan özellikle tavsiye ederiz. Şimdi birlikte yemeğimizi hazırlamaya başlayalım.
Tavuklu mantar sote için gerekli olan malzemeler
1 adet kemiklerinden ayrılmış tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
2 adet taze yeşil biber
2 adet domates veya domates salçası ile biber salçası karışımı
Yarım kg mantar
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı veya tereyağı
Tercihinize göre kimyon
Süslemek için maydanoz
Tavuklu mantar sote nasıl yapılır?
Tavuk göğsünü küp halinde doğrayınız. Yemeklik veya piyaz şeklinde doğradığınız soğanları, tercihinize göre zeytinyağında ya da tereyağında kavurmak üzere tavanın içerisine alınız. İçerisine doğranmış olan biberleri de ilave ediniz. Soğanlar şeffaflaştığı zaman, doğramış olduğunuz tavuk göğsünü ilave ederek kavurmaya devam ediniz. Tuz ve karabiberi bu aşamada eklerseniz, tavuk etleri daha lezzetli olacaktır. Kimyon koymayı tercih ederseniz, onu da bu aşamada ilave ediniz. Ardından yıkanmış ve doğranmış mantarları ilave ediniz. Ocağın altının çok kısık olmamasına dikkat ediniz. Mantar kısık ateşte fazla su bırakacağından kısık ateşi tavsiye etmiyoruz. Kabukları soyularak doğranmış olan domatesleri veya salçayı ilave ederek, yemeğinizin pişmesini sağlayınız. Suyunu çektiğinde tavuklu mantar sote servise hazır olacaktır. Yanında pilavla ve maydanozla süsleyerek misafirlerinize servis edebilirsiniz.