Fırında Kaşarlı Mantar
Fırında kaşarlı mantar; mantarın dolmalık malzeme olarak kullanıldığı ve kaşar peyniri başta olmak üzere birçok ek tatla süslendiği basit ve pratik tariflerden biridir. Özellikle yemeklerde mantar tadını çok sevenler için mükemmel bir seçimdir. Aynı zamanda misafirlere çok zahmetli olmayan, pratik bir ikramda bulunmak isteyenler için de fırında kaşarlı mantar tarifi idealdir.
Yazının devamında da gerekli malzemeler listesi ve adım adım fırında kaşarlı mantar tarifinin hazırlanışı yazılmıştır. Kolay gelsin.
Fırında kaşarlı mantar için gerekli malzemeler (3-5 kişilik)- 1 adet kırmızı biber
- Bir tutam tuz
- 9-10 adet mantar
- Bir tutam dereotu
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Fırında kaşarlı mantar tarifi nasıl yapılır?- Gereken malzemeler temin edildikten sonra fırında kaşarlı mantar tarifine başlanabilir. Her fırın yemeğinde olduğu gibi fırında kaşarlı mantar tarifinde de ilk önce malzemeler uygun bir şekilde karıştırılacak, ardından fırında verilecek ve sonunda istenen tarif elde edilerek servisi yapılacaktır.
- Öncelikle bazı ön hazırlıkların yapılması ve malzemelerin fırında kaşarlı mantar tarifi için uygun hale sokulması gereklidir. Tarifte kullanılacak olan 9-10 adet mantarın sapları ve gereksiz kısımlar ayrılmalı, güzelce yıkanmalı, ardından yıkanan bu mantarların sapın koparıldığı kısımdan bir miktar oyulmaları gereklidir. Yani mantarlar dilimlenmeyecek; kâseye benzer tek parçalar halinde kullanılacaktır.
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar da evdeki imkânlarla kaşar peynirinin rendelenmesiyle elde edilebileceği gibi; marketlerden hazır olarak da temin edilebilir. 1 adet kırmızı biberin de saplarından ayıklanarak yıkanması, ardından uzunlamasına iki eşit parçaya bölünmesi ve içlerinin temizlenmesi gereklidir. Daha sonra temizlenen bu kırmızı biber fırında kaşarlı mantarın içine sığacak küçüklükte parçalara dilimlenir. Bir tutam dereotunun da kıyılmış olması gereklidir. Ayrıca; mantarlar için uygun genişlikte bir fırın tepsisine ve bir fırına da ihtiyaç olacaktır.
- Hazırlıklar tamamlandıktan sonra fırında kaşarlı mantar tarifinin ilk adımı uygulanır. Yani; mantarlar tepsiye dizilecek ve doldurulmaya uygun hale getirilecektir. Bunun için; fırın tepsisinin tüm tabanları güzelce yağlanır. Ardından temizlenmiş ve içi oyulmuş olan mantarlar bu tepsiye düzenli bir şekilde dizilir. Dizilen bu mantarların içlerine çok az miktarda tuz serpilir. Tuz miktarı fazla abartılmamalıdır. Yoksa sonradan eklenecek malzemelerin tadı epey etkilenecektir. İçine tuz eklenen mantarlar bu şekilde tepsiye dizildikten sonra fırında kaşarlı mantar tarifinin sonraki adımına geçilir.
- Fırında kaşarlı mantar tarifinin bu adımında; önceki adımda hazır edilen mantarların içinin doldurulacağı karışım elde edilecektir. Çok büyük olmayan bir kabın içinde 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, ince ince dilimlenmiş kırmızı biber ve öncesinde kıyılmış dereotu karıştırılır. Göz kararınca homojen oluncaya kadar bir kaşık, vs. Yardımıyla işleme devam ettikten sonra, sıradaki adıma geçilir.
- İki temel kısım bu adımda birleştirilecek ve fırında kaşarlı mantarın servisten önceki son görüntüsü elde edilecektir. Bunun için; hazırlanmış olan kaşar-biber-dereotu karışımı hepsine eşit dağılacak şekilde her bir mantarın içine dökülür. Özellikle kaşar peynirinin erimesi sayesinde tüm malzemeler özleşecek ve istenen fırında kaşarlı mantar kıvamı elde edilecektir.
- Doldurulan mantarlar son olarak fırında verilir. Fırında yeterince piştikten sonra tabaklara konur ve servis edilir.
- Fırında kaşarlı mantar tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.
19.01.2024 02:56:13
Fırında Kaşarlı Mantar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Fırında Kaşarlı Mantar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|