Fırında Mantar

Fırında mantar hem protein bakımından zengin hem de lezzet bakımından zirvede bir yemek olarak özel akşamlarınızın şık bir detayı olabilir. Hem görünüş itibari ile hem de lezzet açısından yapılış kolaylığı ve kaliteli bir yemek oluşuyla tadanlar günü kurtarışıyla sizi ayakta alkışlayacaklar. Şimdi hep birlikte fırında mantar nasıl yapılır bir bakalım.

Fırında Mantar Malzemeleri

  • 500 gr mantar
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Çeyrek demet kadar taze soğanı
  • 150 gr kaşar peyniri
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Fırında Mantarın Nasıl Yapılır?


Diri seçilip ve boyut açısından çok küçük olmayan mantarlar için yapılması gereken ilk işlem kesinlikle temizliğidir. Yetiştiği yer bakımından birçok olumsuz etkiye maruz kalan bu protein zengini sebzeyi yenecek duruma getirmeliyiz. Öncelikle hijyen açısından mantarların tam anlamında temizliğinden emin olmalıyız, bunun için size birkaç püf noktası vereceğim. İster sirkeli suda bekletin ister üst zarlarını soyun ve kirden tamamen arınmasına vesile olun sizin istek ve arzunuza kalmış bir seçenek sirke yoksa limon suyu da etkili bir temizlik maddesi oluyor bu aşamada. Mantarların üst zarlarını bıçak yardımı ile soyun, sap kısımlarını çıkarın ve limon suyunu da ilave edeceğimiz büyük bir su kabının içine bırakın. Çıkardığımız sap kısımlarını incecik bir şekilde kıyın onun içine yeteri kadar zaten soğanı aynı incelikte kıyın ve bir karışım elde edin.
Amacımız her şeyden önce kullanılan malzemelerimizin hiçbirinin ziyan olmaması. Başka bir tavada eritmek üzerine tereyağı koyun ve yağınızı eriyince tepsiye sırt kısımları gelecek şekilde mantarlarınızı sıralayın. Mantarlarınızın üstüne tereyağını bir fırça yardımı ile nazikçe sürün taze soğan ve mantarların sap kısımlarını zaten daha önceden ince ince doğramıştık. Daha önceden hazırladığımız taze soğanla ve mantarların sap kısmına şimdi bayat ekmek içi ile kaşar peynirini ilave edelim ve 2 diş sarımsağı tamamen macun kıvamına gelene kadar ezip harcımıza dökelim. Tuzunu ve karabiberini de döktükten sonra elde ettiğimiz harcı tereyağı ile tatlandırdığımız mantarların üstüne abartıya kaçmadan teker teker koyalım ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilmek yeterli olacaktır. Soğumadan servis ediniz. Çünkü içinde kullandığımız kaşar peyniri soğuyunca özelliğini kaybedecek ve mantarlarınızı kurutacaktır. Şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 06:55:18
Fırında Mantar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Mantar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Mantar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mantar Kavurma

Mantar kavurma; yapılışı itibariyle tipik sote yemeklerine benzeyen fakat ana malzeme olarak mantarın kullanılmasıyla diğerlerinden ayrılan; daha özgün ve bir ...
Devamını Oku

Mantar Güveç

Mantar güveç, mutfaklarda kolayca hazırlanan hem sağlıklı hem de en kolay tariflerden biridir. Mantar sevenler için mantar güveç en leziz yemeklerin başında ...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar Sote

Kıymalı mantar sote; kıyma, mantar, vs. Birçok bilindik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen; son derece lezzetli ve bir o kadar da lezzetli tipik sote yem...
Devamını Oku

Fırında Mantarlı Tavuk

Fırında Mantarlı Tavuk, mantar ve tavuğun mükemmel uyumu ile damaklarda tat bırakacak şahane bir yemek olan fırında mantarlı tavuk sofralarınızı şölene ...
Devamını Oku

Mantarlı Tavuk

Mantarlı tavuk; sürekli yapılan tavuk yemeklerinde farklı bir tat eklemek, farklı bir lezzet denemek isteyenler için çok uygun bir tariftir. Herkesçe bilinen s...
Devamını Oku

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, tam ana yemek olabilecek içeriğe sahip bir tariftir. Mantarların en bilindik ve en masumu olan kültür mantarından yapılır. Güveç bir tür kil ...
Devamını Oku

Mantarlı Köfte

Mantarlı köfte; zengin ve geniş Türk mutfağında, farklı malzemeler ve farklı tatlar kullanılarak elde edilen sayısız köfte tariflerinden sadece biridir. Herkes...
Devamını Oku

Mantar Soslu Biftek

Mantar soslu biftek; herkesçe bilinen ve çokça sevilen biftek tarifine, basit bir şekilde hazırlanan mantar sosunun eklenmesiyle elde edilen son derece lezzetli bir...
Devamını Oku

Kolay Mantar Sote

Kolay Mantar Sote, Özellikle çalışmak durumunda kalan anneler ve hanımlar için büyük kolaylıktır. Bu tarifin yanına pirinç pilavı ve cacık olduğunda akşam ye...
Devamını Oku

Mantar Soslu Tavuk

Sofra kurmak: Eğlenceli bir işken, bir o kadar zahmetli ve emek verici bir uğraştır. Özellikle de misafiriniz gelecekse ya da özel bir sofra kurmanız gerekiyor...
Devamını Oku

Mantar Çorbası

Mantar çorbası; geleneksel çorbalardan farklı biz lezzet denemek isteyenler için ideal bir tariftir. Yazının devamında da gerekli malzemeler listesi ve adım ad...
Devamını Oku

Fırında Mantarlı Patates

Fırında Mantarlı Patates, özellikle çalışan bayanların akşam iş dönüşü kurtarıcısı olan fırında mantarlı patates yemeği çarçabuk hazırlanışı ve enfes ta...
Devamını Oku

Mantarlı Omlet

Mantarlı omlet; herkesçe bilinen sade omlet tarifine mantar aromasının eklenmesiyle elde edilen; tercihe göre daha lezzetli fakat mutlak bir şekilde daha besle...
Devamını Oku

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı mantar çorbası; ülkemizin hemen hemen her köşesinde sık sık pişirilen; diğer meşhur çorbalar kadar olmasa da artık klasikleşmiş olarak kabul edilebilec...
Devamını Oku

Kremalı Mantarlı Tavuk

Kremalı mantarlı tavuk, en kolay tavuk yemeklerinden biri olup zor zamanlarınız da çarçabuk hazırlayabileceğiniz niteliktedir. Özellikle Ramazan ayında iftar...
Devamını Oku

Kırmızı Mantar

Kırmızı Mantar, denildiğinde çok sayıda mantar türü akla gelir. Tabi ki her mantar yenilmez. Türkiye'de kırmızı mantar denildiğinde yenilebilen iki tür manta...
Devamını Oku

Mantar Nasıl Saklanır

Mantar nasıl saklanır, yılın her dönemi doğada bulunan mantarlar, aynı zamanda kültür mantarı olarak da yetiştirilmektedir. Mantarları üreme döneminde ya da ...
Devamını Oku

Mantar Nasıl Temizlenir

Mantar Nasıl Temizlenir, Doğanın gizli hazinesi olarak kabul edilen mantar, Doğadan toplanıp yenilebilen mantar türlerinin sayısı ise hiç de az değildir...
Devamını Oku

Mantar Çeşitleri

Mantar çeşitleri çok farklı yapılarda olmakla birlikte, yenilebilen ve yenilemeyen (Zehirli) mantar türleri bulunmaktadır. Bazı mantar türleri yenilebil...
Devamını Oku

Kremalı Mantar

Kremalı mantar; diğer klasik ve geleneksel yemek tariflerinin yanında pek de alışık olmadığımız; fakat gerek lezzeti gerek özgünlüğü, vs. Birçok yönüyle mutlak...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mantar Kavurma
Mantar Güveç
Kıymalı Mantar Sote
Fırında Mantarlı Tavuk
Mantarlı Tavuk
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024