Kremalı Mantar Çorbası
Kremalı mantar çorbası; ülkemizin hemen hemen her köşesinde sık sık pişirilen; diğer meşhur çorbalar kadar olmasa da artık klasikleşmiş olarak kabul edilebilecek bir çorba çeşididir. Özellikle akşam yemeklerinde pratik, zahmetli olmayan rutin bir ikramda bulunmak için idealdir. Hazırlaması da son derece basittir. İlk defa deneyeceklere yardımcı olmak adına; yazının devamında gerekli malzemeler listesi ve adım adım kremalı mantar çorbası tarifinin hazırlanışı yazılmıştır.
Kolay gelsin.
Kremalı mantar çorbası için gerekli malzemeler (3-5 kişilik)- 4 yemek kaşığı un
- Yarım kilo mantar
- Bir tutam tuz
- 5 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100-150 gram krema
Kremalı mantar çorbası tarifi nasıl yapılır?- Gereken malzemeler temin edildikten sonra kremalı mantar çorbası tarifine başlanabilir. Her çorba tarifinde olduğu gibi kremalı mantar çorbasında da malzemeler uygun bir şekilde karıştırılıp kaynatılacak ve sonunda istenen tarif elde edilecektir.
- Öncelikle bazı ön hazırlıkların yapılması ve malzemelerin kremalı mantar çorbası için uygun hale sokulması gereklidir. Yarım kilo mantar; saplarından ve gereksiz kısımlarından ayrıldıktan sonra yıkanır. Ardından yıkanan bu mantarlar küçük küp-küp parçalara doğranır. Bu mantarlar ileri adımlarda tekrar kullanılmak üzere bir kenarda bekletilir. Ayrıca; kremalı mantar çorbasını hazırlamak üzere bir tencere; bunun haricinde de ufak bir tencere ile bir karıştırma kabı gerekli olacaktır.
- Hazırlıklar tamamlandıktan sonra kremalı mantar çorbası tarifinin ilk adımı uygulanır. Yani; mantarlar haşlanacaktır. Bunun için; hariçten temin edilen tencereye; ince ince dilimlenmiş olan mantarlar dökülür. Üzerine de hizasını çok az geçecek şekilde ılık su doldurulu ve ocakta haşlama işlemine başlanır. Burada su fokurdayıncaya kadar beklemek gereklidir. Zaten o süre içerisinde mantarlar yeterince haşlanacak ve yumuşayacaktır. Daha sonra bu mantarlar süzgeçten geçirilir ve sonradan kullanılmak üzere bir kenarda bekletilir.
- Mantarlardan sonra diğer malzemeler ile kremalı mantar çorbası tarifine devam edilir. Bunun için de kremalı mantar çorbası için ayrılan tencereye sıvı yağ dökülür ve ocakta kızarmaya bırakılır. Sıvı yağ kızarma belirtileri gösterir göstermez 4 yemek kaşığı un bu tencereye atılır ve kavurma işlemine başlanır. Kavrulma belirtisi olarak unun rengi değişip pembeleşinceye kadar karıştırma eşliğinde bu işleme devam edilir. Ardından 5 su bardağı su tencereye yavaş yavaş dökülerek bir süre de bu suyun kaynaması için beklenir.
- Tenceredeki un-su karışımına; su kaynamaya başladıktan sonra ilk adımda haşlanmış olan mantarlar da dökülür ve karıştırma eşliğinde pişirmeye devam edilir. Böylece kremalı mantar çorbasının temeli elde edilmiş olur.
- Mantarlar tencerede pişerken; bir taraftan da kremalı mantar çorbasının sıradaki adımı uygulanabilir. Bu adımda; karışım için ayarlanan kapta 100-150 gram krema ile 1 çay bardağını geçmeyecek kadar süt karıştırılır ve iyice çırpılır. Bu karışım yeterince çırpılıp homojen bir hale sokulunca, tencerede pişmekte olan kremalı mantar çorbasına katılır ve pişirme işlemine devam edilir.
- Tüm malzemeler eklendikten sonra pişirilmekte olan kremalı mantar çorbasına son olarak tuz da eklenir ve bir süre daha beklenir.
- Son olarak tencere ocaktan alınır. Bir süre ılıması beklendikten sonra kremalı mantar çorbası kaselere dökülür. Eklenmek istenen baharatlar varsa eklenir. Yoksa sade olarak da servis edilebilir.
- Kremalı mantar çorbası tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.
19.01.2024 13:49:54
Kremalı Mantar Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Kremalı Mantar Çorbası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|