Mantar Soslu Biftek
Mantar soslu biftek; herkesçe bilinen ve çokça sevilen biftek tarifine, basit bir şekilde hazırlanan mantar sosunun eklenmesiyle elde edilen son derece lezzetli bir tariftir. Gerekli malzemeler listesi ve adım adım mantar soslu bifteğin hazırlanışı aşağıda yazılmıştır. Kolay gelsin.
Mantar soslu biftek için gerekli malzemeler (3-5 kişilik)- 200 ml krema
- 4 parça biftek
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- 50 gram tereyağı
- 250-300 gram mantar (Mümkünse kayın)
Mantar soslu biftek tarifi nasıl yapılır?- Gereken malzemeler temin edildikten sonra mantar soslu biftek tarifine başlanabilir.
Her biftek tarifinde olduğu gibi mantar soslu biftekte de et kısmı ve sos kısmı ayrı olarak hazırlanacak; ardından bunlar uygun bir şekilde birleştirilecek ve sonunda istenen tarif elde edilecektir.
- Öncelikle bazı ön hazırlıkların yapılması ve malzemelerin mantar soslu biftek için uygun hale sokulması gereklidir. Bunun için; biftekler mutlaka temizlenmiş ve hazırlanmış olmalı, sonradan kızartma için uygun durumda bulunmalıdır. 1 adet soğan da çöplerinden ve gereksiz kısımlarından ayırmalı, ardından yıkanıp yuvarlak ve yeterince ince parçalara dilimlenmelidir. Son olarak mantarlar da saplarından ve çöplerinden ayrılıp yıkanır ve küçük küçük doğranır. Ayrıca kızartma işlemleri için iki adet tavanın da şimdiden hazır edilmesi faydalı olacaktır.
Diğer malzemelerin de kolayca ulaşılabilecek şekilde etrafta bulundurulması yeterlidir.
- Hazırlıklar tamamlandıktan sonra mantar soslu biftek tarifinin ilk adımı uygulanır. Önceden temin edilen tavalardan birine tereyağı konur ve kısık ateşte kızarmaya bırakılır. Tereyağı kızarıp tamamen sıvılaştıktan sonra 4 adet biftek de bu tavaya konur ve kızartma işlemine başlanır. Tüm bu işlem boyunca bifteklerin iki tarafının da eşit kızarmasına ve yeterince yumuşamasına dikkat edilmelidir. Biftekler yeterince piştikten sonra ocaktan alınır ve sonraki işleme geçilir.
- Mantar soslu biftek tarifinin bu adımında; mantar sosu hazırlanacaktır. Önceden temin edilen tavalardan diğerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ konur ve aynı şekilde ocakta kızarmaya bırakılır. Sıvı yağ kızarma belirtileri gösterir göstermez; doğranmış olan soğanlar bu tavaya atılır ve kavurma işlemine başlanır. Kavrulma belirtisi olarak soğanlar pembeleşmeye başlayınca mantarlar da bu tavaya dökülür ve kavurma işlemine devam edilir. Mantarlar yeterince kavrulunca son olarak mantar soslu bifteğin tuzu ve karabiberi de ilave edilir ve ocaktan alınır.
- Artık mantar soslu bifteğin tüm kısımları hazırlanmış; geriye sadece birleştirilmeleri kalmıştır. Bunun için; ilk adımda pişirilen biftekler servis tabağına alınır. İkinci adımda hazırlanan mantar sosu eşit şekilde bu bifteklerin üzerinde gezdirilir. Böylece mantar soslu bifteğin son görüntüsü elde edilmiş olur. Ardından da servisi yapılır.
Mantar soslu biftek tarifi tamamlanmıştır.
Afiyet olsun.
21.01.2024 22:01:34
Mantar Soslu Biftek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|