Mantar Soslu Biftek

Mantar soslu biftek; herkesçe bilinen ve çokça sevilen biftek tarifine, basit bir şekilde hazırlanan mantar sosunun eklenmesiyle elde edilen son derece lezzetli bir tariftir. Gerekli malzemeler listesi ve adım adım mantar soslu bifteğin hazırlanışı aşağıda yazılmıştır. Kolay gelsin.

Mantar soslu biftek için gerekli malzemeler (3-5 kişilik)

  • 200 ml krema
  • 4 parça biftek
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 50 gram tereyağı
  • 250-300 gram mantar (Mümkünse kayın)

Mantar soslu biftek tarifi nasıl yapılır?

  • Gereken malzemeler temin edildikten sonra mantar soslu biftek tarifine başlanabilir.
    Her biftek tarifinde olduğu gibi mantar soslu biftekte de et kısmı ve sos kısmı ayrı olarak hazırlanacak; ardından bunlar uygun bir şekilde birleştirilecek ve sonunda istenen tarif elde edilecektir.
  • Öncelikle bazı ön hazırlıkların yapılması ve malzemelerin mantar soslu biftek için uygun hale sokulması gereklidir. Bunun için; biftekler mutlaka temizlenmiş ve hazırlanmış olmalı, sonradan kızartma için uygun durumda bulunmalıdır. 1 adet soğan da çöplerinden ve gereksiz kısımlarından ayırmalı, ardından yıkanıp yuvarlak ve yeterince ince parçalara dilimlenmelidir. Son olarak mantarlar da saplarından ve çöplerinden ayrılıp yıkanır ve küçük küçük doğranır. Ayrıca kızartma işlemleri için iki adet tavanın da şimdiden hazır edilmesi faydalı olacaktır.
    Diğer malzemelerin de kolayca ulaşılabilecek şekilde etrafta bulundurulması yeterlidir.
  • Hazırlıklar tamamlandıktan sonra mantar soslu biftek tarifinin ilk adımı uygulanır. Önceden temin edilen tavalardan birine tereyağı konur ve kısık ateşte kızarmaya bırakılır. Tereyağı kızarıp tamamen sıvılaştıktan sonra 4 adet biftek de bu tavaya konur ve kızartma işlemine başlanır. Tüm bu işlem boyunca bifteklerin iki tarafının da eşit kızarmasına ve yeterince yumuşamasına dikkat edilmelidir. Biftekler yeterince piştikten sonra ocaktan alınır ve sonraki işleme geçilir.
  • Mantar soslu biftek tarifinin bu adımında; mantar sosu hazırlanacaktır. Önceden temin edilen tavalardan diğerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ konur ve aynı şekilde ocakta kızarmaya bırakılır. Sıvı yağ kızarma belirtileri gösterir göstermez; doğranmış olan soğanlar bu tavaya atılır ve kavurma işlemine başlanır. Kavrulma belirtisi olarak soğanlar pembeleşmeye başlayınca mantarlar da bu tavaya dökülür ve kavurma işlemine devam edilir. Mantarlar yeterince kavrulunca son olarak mantar soslu bifteğin tuzu ve karabiberi de ilave edilir ve ocaktan alınır.
  • Artık mantar soslu bifteğin tüm kısımları hazırlanmış; geriye sadece birleştirilmeleri kalmıştır. Bunun için; ilk adımda pişirilen biftekler servis tabağına alınır. İkinci adımda hazırlanan mantar sosu eşit şekilde bu bifteklerin üzerinde gezdirilir. Böylece mantar soslu bifteğin son görüntüsü elde edilmiş olur. Ardından da servisi yapılır.
Mantar soslu biftek tarifi tamamlanmıştır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 22:01:34
Mantar Soslu Biftek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantar Soslu Biftek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mantar Soslu Biftek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mantar Kavurma

Mantar kavurma; yapılışı itibariyle tipik sote yemeklerine benzeyen fakat ana malzeme olarak mantarın kullanılmasıyla diğerlerinden ayrılan; daha özgün ve bir ...
Devamını Oku

Mantar Güveç

Mantar güveç, mutfaklarda kolayca hazırlanan hem sağlıklı hem de en kolay tariflerden biridir. Mantar sevenler için mantar güveç en leziz yemeklerin başında ...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar Sote

Kıymalı mantar sote; kıyma, mantar, vs. Birçok bilindik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen; son derece lezzetli ve bir o kadar da lezzetli tipik sote yem...
Devamını Oku

Fırında Mantarlı Tavuk

Fırında Mantarlı Tavuk, mantar ve tavuğun mükemmel uyumu ile damaklarda tat bırakacak şahane bir yemek olan fırında mantarlı tavuk sofralarınızı şölene ...
Devamını Oku

Mantarlı Tavuk

Mantarlı tavuk; sürekli yapılan tavuk yemeklerinde farklı bir tat eklemek, farklı bir lezzet denemek isteyenler için çok uygun bir tariftir. Herkesçe bilinen s...
Devamını Oku

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, tam ana yemek olabilecek içeriğe sahip bir tariftir. Mantarların en bilindik ve en masumu olan kültür mantarından yapılır. Güveç bir tür kil ...
Devamını Oku

Mantarlı Köfte

Mantarlı köfte; zengin ve geniş Türk mutfağında, farklı malzemeler ve farklı tatlar kullanılarak elde edilen sayısız köfte tariflerinden sadece biridir. Herkes...
Devamını Oku

Kolay Mantar Sote

Kolay Mantar Sote, Özellikle çalışmak durumunda kalan anneler ve hanımlar için büyük kolaylıktır. Bu tarifin yanına pirinç pilavı ve cacık olduğunda akşam ye...
Devamını Oku

Mantar Soslu Tavuk

Sofra kurmak: Eğlenceli bir işken, bir o kadar zahmetli ve emek verici bir uğraştır. Özellikle de misafiriniz gelecekse ya da özel bir sofra kurmanız gerekiyor...
Devamını Oku

Mantar Çorbası

Mantar çorbası; geleneksel çorbalardan farklı biz lezzet denemek isteyenler için ideal bir tariftir. Yazının devamında da gerekli malzemeler listesi ve adım ad...
Devamını Oku

Fırında Mantar

Fırında mantar hem protein bakımından zengin hem de lezzet bakımından zirvede bir yemek olarak özel akşamlarınızın şık bir detayı olabilir. Hem görünüş ...
Devamını Oku

Fırında Mantarlı Patates

Fırında Mantarlı Patates, özellikle çalışan bayanların akşam iş dönüşü kurtarıcısı olan fırında mantarlı patates yemeği çarçabuk hazırlanışı ve enfes ta...
Devamını Oku

Mantarlı Omlet

Mantarlı omlet; herkesçe bilinen sade omlet tarifine mantar aromasının eklenmesiyle elde edilen; tercihe göre daha lezzetli fakat mutlak bir şekilde daha besle...
Devamını Oku

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı mantar çorbası; ülkemizin hemen hemen her köşesinde sık sık pişirilen; diğer meşhur çorbalar kadar olmasa da artık klasikleşmiş olarak kabul edilebilec...
Devamını Oku

Kremalı Mantarlı Tavuk

Kremalı mantarlı tavuk, en kolay tavuk yemeklerinden biri olup zor zamanlarınız da çarçabuk hazırlayabileceğiniz niteliktedir. Özellikle Ramazan ayında iftar...
Devamını Oku

Kırmızı Mantar

Kırmızı Mantar, denildiğinde çok sayıda mantar türü akla gelir. Tabi ki her mantar yenilmez. Türkiye'de kırmızı mantar denildiğinde yenilebilen iki tür manta...
Devamını Oku

Mantar Nasıl Saklanır

Mantar nasıl saklanır, yılın her dönemi doğada bulunan mantarlar, aynı zamanda kültür mantarı olarak da yetiştirilmektedir. Mantarları üreme döneminde ya da ...
Devamını Oku

Mantar Nasıl Temizlenir

Mantar Nasıl Temizlenir, Doğanın gizli hazinesi olarak kabul edilen mantar, Doğadan toplanıp yenilebilen mantar türlerinin sayısı ise hiç de az değildir...
Devamını Oku

Mantar Çeşitleri

Mantar çeşitleri çok farklı yapılarda olmakla birlikte, yenilebilen ve yenilemeyen (Zehirli) mantar türleri bulunmaktadır. Bazı mantar türleri yenilebil...
Devamını Oku

Kremalı Mantar

Kremalı mantar; diğer klasik ve geleneksel yemek tariflerinin yanında pek de alışık olmadığımız; fakat gerek lezzeti gerek özgünlüğü, vs. Birçok yönüyle mutlak...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mantar Kavurma
Mantar Güveç
Kıymalı Mantar Sote
Fırında Mantarlı Tavuk
Mantarlı Tavuk
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024