Mantar Soslu Bonfile

Et yemekleri güzel pişirildiğinde tadından yenmeyen Türkiye'nin ve dünyanın baş tacı olan lezzet. Bu muhteşem lezzeti daha da lezzetli hale getirmek için çeşitli soslar, aromalar ve yanında pişirdiğimiz garnitürleri kullanıyoruz. Normalde hiç et yemeğinin ayarını tutturmak her zaman zordur. İyi pişsin diye bekletirseniz sertleşir, yumuşak olsun isterseniz de çiğ kalır.
Bu sorunu yemek yapmaya başlayan her bayan muhakkak yaşar. Bugün sizler için yazacağımız bu tarif etin ustasından acemisine herkesin rahatlıkla pişireceği ayarının tam tutturulacağı garanti olan leziz yemeğimiz Mantar soslu bonfile. Ağzınızda bonfilenin yumuşaklığının yanında mantarlı sosun enfes tadını sonuna kadar hissedeceksiniz. Özel sofralarınız için kolaylıkla yapabileceğiniz bu yemeği gören misafirleriniz lezzetinin tadına baktığında oldukça meşakkatli bir yemek olduğunu düşünecekler. Bol malzemesiyle size farklı farklı tatları yaşatacak bu tarifi sizleri fazla bekletmeden yazıyorum.

Mantar Soslu Bonfile Malzemeleri

  • 400 gram jülyen kesilmiş bonfile/ isterseniz dilim şeklinde de kullanabilirsiniz.
  • Etleri yağlamak için Ayçiçek yağı
  • 150 gram kültür mantarı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 100 gram hazır krema
  • 150 gram süt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • Muskat rendesi (Çok az çay kaşığının ucuyla)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 avuç maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Mantar Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?


Mantar soslu bonfilenin yapılışına öncelikle sosunu hazırlamaktan başlıyoruz.
Önce tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. İnce şekilde doğranmış kültür mantarlarını ilave edip biraz kavurun. Yemeklik ince ince doğradığınız 1 orta boy kuru soğanı ve ince kıydığınız 1 diş sarımsağı da tavaya ilave edip. Yaklaşık 10 dakika karıştırarak pişirin. Mantar ve soğanlar yumuşayınca kremayı da tencereye ilave edin. Küçük bir kâsede soğuk olan sütle 1 kaşık unu iyice topaklanma kalmayıncaya kadar çırpın ve daha sonra bu süt ve un karışımını da tencereye ekleyin. İçine 1 tatlı kaşığı hardalı ekleyin. Sos kaynamaya başladığı zaman kıvamı koyulaşacak telaşa düşmeyin. Soya sosunu ve muskat rendesini de ekledikten sonra tuz, karabiber ve kekiği ilave edin. Soya tuzlu olduğu için tadına bakmadan tuz eklemeyin nitekim tuzluluk oranı herkese göre farklılık gösterir. Kaynayan ve kıvamı koyulaşan sosu ocaktan alın ve içine tereyağını ve ince kıydığınız maydanozu sosa ekleyin ve karıştırın. Eti pişirmek için döküm tava kullanmanızı öneririm özellikle et yemeklerinde bu tava size oldukça avantaj sağlayacak. Döküm tavayı ocağa koyun bildiğiniz gibi döküm tavalar çok geç ısınır bu yüzden 10. Dk tavanın ısınmasını bekleyin. Tavanın kızmasını beklerken sizde bir yandan etleri sıvı yağla yağlayın. Kızan tavaya yağlanmış etleri koyun ve çevirerek pişirin. Etleri iyice pişirin ve pişen etleri tavadan alın ve sosun içine koyun. Ocağı tekrar yakın ve etle birlikte sosu 5-10 dakika ocağınızın ısısına bağlı olarak pişirin. Bu yemeği sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
21.01.2024 07:29:49
Mantar Soslu Bonfile ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantar Soslu Bonfile Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mantar Soslu Bonfile"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mantar Kavurma

Mantar kavurma; yapılışı itibariyle tipik sote yemeklerine benzeyen fakat ana malzeme olarak mantarın kullanılmasıyla diğerlerinden ayrılan; daha özgün ve bir ...
Devamını Oku

Mantar Güveç

Mantar güveç, mutfaklarda kolayca hazırlanan hem sağlıklı hem de en kolay tariflerden biridir. Mantar sevenler için mantar güveç en leziz yemeklerin başında ...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar Sote

Kıymalı mantar sote; kıyma, mantar, vs. Birçok bilindik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen; son derece lezzetli ve bir o kadar da lezzetli tipik sote yem...
Devamını Oku

Fırında Mantarlı Tavuk

Fırında Mantarlı Tavuk, mantar ve tavuğun mükemmel uyumu ile damaklarda tat bırakacak şahane bir yemek olan fırında mantarlı tavuk sofralarınızı şölene ...
Devamını Oku

Mantarlı Tavuk

Mantarlı tavuk; sürekli yapılan tavuk yemeklerinde farklı bir tat eklemek, farklı bir lezzet denemek isteyenler için çok uygun bir tariftir. Herkesçe bilinen s...
Devamını Oku

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, tam ana yemek olabilecek içeriğe sahip bir tariftir. Mantarların en bilindik ve en masumu olan kültür mantarından yapılır. Güveç bir tür kil ...
Devamını Oku

Mantarlı Köfte

Mantarlı köfte; zengin ve geniş Türk mutfağında, farklı malzemeler ve farklı tatlar kullanılarak elde edilen sayısız köfte tariflerinden sadece biridir. Herkes...
Devamını Oku

Mantar Soslu Biftek

Mantar soslu biftek; herkesçe bilinen ve çokça sevilen biftek tarifine, basit bir şekilde hazırlanan mantar sosunun eklenmesiyle elde edilen son derece lezzetli bir...
Devamını Oku

Kolay Mantar Sote

Kolay Mantar Sote, Özellikle çalışmak durumunda kalan anneler ve hanımlar için büyük kolaylıktır. Bu tarifin yanına pirinç pilavı ve cacık olduğunda akşam ye...
Devamını Oku

Mantar Soslu Tavuk

Sofra kurmak: Eğlenceli bir işken, bir o kadar zahmetli ve emek verici bir uğraştır. Özellikle de misafiriniz gelecekse ya da özel bir sofra kurmanız gerekiyor...
Devamını Oku

Mantar Çorbası

Mantar çorbası; geleneksel çorbalardan farklı biz lezzet denemek isteyenler için ideal bir tariftir. Yazının devamında da gerekli malzemeler listesi ve adım ad...
Devamını Oku

Fırında Mantar

Fırında mantar hem protein bakımından zengin hem de lezzet bakımından zirvede bir yemek olarak özel akşamlarınızın şık bir detayı olabilir. Hem görünüş ...
Devamını Oku

Fırında Mantarlı Patates

Fırında Mantarlı Patates, özellikle çalışan bayanların akşam iş dönüşü kurtarıcısı olan fırında mantarlı patates yemeği çarçabuk hazırlanışı ve enfes ta...
Devamını Oku

Mantarlı Omlet

Mantarlı omlet; herkesçe bilinen sade omlet tarifine mantar aromasının eklenmesiyle elde edilen; tercihe göre daha lezzetli fakat mutlak bir şekilde daha besle...
Devamını Oku

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı mantar çorbası; ülkemizin hemen hemen her köşesinde sık sık pişirilen; diğer meşhur çorbalar kadar olmasa da artık klasikleşmiş olarak kabul edilebilec...
Devamını Oku

Kremalı Mantarlı Tavuk

Kremalı mantarlı tavuk, en kolay tavuk yemeklerinden biri olup zor zamanlarınız da çarçabuk hazırlayabileceğiniz niteliktedir. Özellikle Ramazan ayında iftar...
Devamını Oku

Kırmızı Mantar

Kırmızı Mantar, denildiğinde çok sayıda mantar türü akla gelir. Tabi ki her mantar yenilmez. Türkiye'de kırmızı mantar denildiğinde yenilebilen iki tür manta...
Devamını Oku

Mantar Nasıl Saklanır

Mantar nasıl saklanır, yılın her dönemi doğada bulunan mantarlar, aynı zamanda kültür mantarı olarak da yetiştirilmektedir. Mantarları üreme döneminde ya da ...
Devamını Oku

Mantar Nasıl Temizlenir

Mantar Nasıl Temizlenir, Doğanın gizli hazinesi olarak kabul edilen mantar, Doğadan toplanıp yenilebilen mantar türlerinin sayısı ise hiç de az değildir...
Devamını Oku

Mantar Çeşitleri

Mantar çeşitleri çok farklı yapılarda olmakla birlikte, yenilebilen ve yenilemeyen (Zehirli) mantar türleri bulunmaktadır. Bazı mantar türleri yenilebil...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mantar Kavurma
Mantar Güveç
Kıymalı Mantar Sote
Fırında Mantarlı Tavuk
Mantarlı Tavuk
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024