Mantar Soslu Tavuk

Sofra kurmak: Eğlenceli bir işken, bir o kadar zahmetli ve emek verici bir uğraştır. Özellikle de misafiriniz gelecekse ya da özel bir sofra kurmanız gerekiyorsa, bu zahmet iki katına çıkar. Normalden daha gösterişli yemekler yapılır. Aynı zamanda yapacağınız yemekler hem göze hem damağa hitap etmelidir. Aynı zamanda gelen misafirlerinizin daha önce o yemeği bilmiyor olmaları; size bu güzel sofranın da alacağınız övgülerin verdiği mutluluk ve gurur olarak geri döner.
Tabii özel ve farklı yemekler sadece misafir geldiğinde değil, ailenizle birlikte oturacağınız güzel ve mutlu anlarda size alternatif olur. Her zaman farklı tarif bulmak kolay bir iş değildir. Çeşit olsun derken denenmemiş tarifleri alırız ve sonuç genellikle hüsran olur. Size tamamen denenmiş bir tarif sunuyoruz. Hem sağlıklı, Hem ucuz maliyetli hem de lezzetli. Tavuğun ve mantarın eşsiz lezzetlerinin bir arada harmanlandığı mantar soslu tavuk tarifini aşağıda inceleyebilirsiniz. Ekonomi yaparak lezzet sunmayı seven hanımlarımız için bu mükemmel tarifi denemenizi size ısrarla tavsiye ediyoruz. Emin olun ki tarifi yemeğinizi yaptıktan sonra alacağınız olumlu tepkiler sonunda favorileriniz arasına girecek olan bu yemek, özel sofralarınızda ilk aklınıza gelecek tarif olacak.

Mantar Soslu Tavuk Malzemeleri

  • 2 parça tavuk göğüs (800 gram)
  • 250 gram dilimlenmiş kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 çay bardağı tavuk suyu
  • 8 yeşil soğan
  • 20 gram tereyağı.
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tatlı kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Mantar Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?


Tavuk göğsünü yıkayın. İsterseniz küçük, isterseniz büyük şekilde doğrayın. Tuz ve karabiber karışımını sürün. Biraz sıvı yağ ve tereyağını tencerede kızdırın. Tavuk göğsünü kızartın. Kızarttığınız göğüsleri tencereden çıkarın ve yerine doğranmış yeşil soğan, un ve doğranmış tatlı kırmızı biberleri ilave edin. Tavuk suyunu ekleyip eti tekrar tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve etleri 15-20 dakika pişirin. Etler piştikten sonra mantarları ilave edin, 5 dakika da mantarları pişirdikten sonra, sürenin sonunda kremayı yemeye ilave edin. Eti servis tabağına alarak alüminyum folyo ile kapatın. Tabağı soğuk bir yere koymayın. Etleri aldıktan sonra tencerede kalan sosu 5 dakika daha pişirin ve suyunu iyice çekmesini sağlayın. Sosunuzun suyu iyice çekildikten sonra. Tabağın üzerindeki folyoyu kaldırın ve sosu etlerin üzerine dökün. Kıyılmış maydanozu da tabağın üzerine serperek yanında bizim tavsiyemiz olarak arpa şehriye pilavıyla birlikte servis edin. Sevdiklerinizle birlikte ağzınızın tadının hiç bozulmadığı mutlu sofralar kurmanız dileğiyle.
19.01.2024 09:14:09
Mantar Soslu Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantar Soslu Tavuk Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mantar Soslu Tavuk"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mantar Kavurma

Mantar kavurma; yapılışı itibariyle tipik sote yemeklerine benzeyen fakat ana malzeme olarak mantarın kullanılmasıyla diğerlerinden ayrılan; daha özgün ve bir ...
Devamını Oku

Mantar Güveç

Mantar güveç, mutfaklarda kolayca hazırlanan hem sağlıklı hem de en kolay tariflerden biridir. Mantar sevenler için mantar güveç en leziz yemeklerin başında ...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar Sote

Kıymalı mantar sote; kıyma, mantar, vs. Birçok bilindik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen; son derece lezzetli ve bir o kadar da lezzetli tipik sote yem...
Devamını Oku

Fırında Mantarlı Tavuk

Fırında Mantarlı Tavuk, mantar ve tavuğun mükemmel uyumu ile damaklarda tat bırakacak şahane bir yemek olan fırında mantarlı tavuk sofralarınızı şölene ...
Devamını Oku

Mantarlı Tavuk

Mantarlı tavuk; sürekli yapılan tavuk yemeklerinde farklı bir tat eklemek, farklı bir lezzet denemek isteyenler için çok uygun bir tariftir. Herkesçe bilinen s...
Devamını Oku

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, tam ana yemek olabilecek içeriğe sahip bir tariftir. Mantarların en bilindik ve en masumu olan kültür mantarından yapılır. Güveç bir tür kil ...
Devamını Oku

Mantarlı Köfte

Mantarlı köfte; zengin ve geniş Türk mutfağında, farklı malzemeler ve farklı tatlar kullanılarak elde edilen sayısız köfte tariflerinden sadece biridir. Herkes...
Devamını Oku

Mantar Soslu Biftek

Mantar soslu biftek; herkesçe bilinen ve çokça sevilen biftek tarifine, basit bir şekilde hazırlanan mantar sosunun eklenmesiyle elde edilen son derece lezzetli bir...
Devamını Oku

Kolay Mantar Sote

Kolay Mantar Sote, Özellikle çalışmak durumunda kalan anneler ve hanımlar için büyük kolaylıktır. Bu tarifin yanına pirinç pilavı ve cacık olduğunda akşam ye...
Devamını Oku

Mantar Çorbası

Mantar çorbası; geleneksel çorbalardan farklı biz lezzet denemek isteyenler için ideal bir tariftir. Yazının devamında da gerekli malzemeler listesi ve adım ad...
Devamını Oku

Fırında Mantar

Fırında mantar hem protein bakımından zengin hem de lezzet bakımından zirvede bir yemek olarak özel akşamlarınızın şık bir detayı olabilir. Hem görünüş ...
Devamını Oku

Fırında Mantarlı Patates

Fırında Mantarlı Patates, özellikle çalışan bayanların akşam iş dönüşü kurtarıcısı olan fırında mantarlı patates yemeği çarçabuk hazırlanışı ve enfes ta...
Devamını Oku

Mantarlı Omlet

Mantarlı omlet; herkesçe bilinen sade omlet tarifine mantar aromasının eklenmesiyle elde edilen; tercihe göre daha lezzetli fakat mutlak bir şekilde daha besle...
Devamını Oku

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı mantar çorbası; ülkemizin hemen hemen her köşesinde sık sık pişirilen; diğer meşhur çorbalar kadar olmasa da artık klasikleşmiş olarak kabul edilebilec...
Devamını Oku

Kremalı Mantarlı Tavuk

Kremalı mantarlı tavuk, en kolay tavuk yemeklerinden biri olup zor zamanlarınız da çarçabuk hazırlayabileceğiniz niteliktedir. Özellikle Ramazan ayında iftar...
Devamını Oku

Kırmızı Mantar

Kırmızı Mantar, denildiğinde çok sayıda mantar türü akla gelir. Tabi ki her mantar yenilmez. Türkiye'de kırmızı mantar denildiğinde yenilebilen iki tür manta...
Devamını Oku

Mantar Nasıl Saklanır

Mantar nasıl saklanır, yılın her dönemi doğada bulunan mantarlar, aynı zamanda kültür mantarı olarak da yetiştirilmektedir. Mantarları üreme döneminde ya da ...
Devamını Oku

Mantar Nasıl Temizlenir

Mantar Nasıl Temizlenir, Doğanın gizli hazinesi olarak kabul edilen mantar, Doğadan toplanıp yenilebilen mantar türlerinin sayısı ise hiç de az değildir...
Devamını Oku

Mantar Çeşitleri

Mantar çeşitleri çok farklı yapılarda olmakla birlikte, yenilebilen ve yenilemeyen (Zehirli) mantar türleri bulunmaktadır. Bazı mantar türleri yenilebil...
Devamını Oku

Kremalı Mantar

Kremalı mantar; diğer klasik ve geleneksel yemek tariflerinin yanında pek de alışık olmadığımız; fakat gerek lezzeti gerek özgünlüğü, vs. Birçok yönüyle mutlak...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mantar Kavurma
Mantar Güveç
Kıymalı Mantar Sote
Fırında Mantarlı Tavuk
Mantarlı Tavuk
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024