İlk olarak unu elekten geçirip hamur yoğurma kabına alın ve ortasını iyice açın. Açtığınız un havuzunun içine maya, süt, su şeker, tuz, margarin ve yumurta akını koyun ve iyice karıştırın. Yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar hamuru yoğurun. Daha sonra bu hamuru dinlendirin ve mayalanması için yarım saat bekletin. Bu sırada pizzanın üstü için gerekli malzemeleri de hazırlamaya başlayın.
Biberleri yuvarlak halkalar halinde doğrayın, mantarları da ince bir şekilde yatay ve büyük bir şekilde doğrayın. Zeytinlerin de çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küpler halinde doğradıktan sonra hamurunuzu bir kez daha yoğurup elinizle incelterek tepsiye yerleştirin. Domates ve biber salçasını biraz su ile sulandırarak sos haline getirin ve hamurunuzun üzerine pizza sosu olarak sürün. Daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri hariç tüm malzemelerinizi sosun üzerine eşit şekilde dağılacak biçimde serpiştirin. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına tepsideki
Mantarlı pizza sürülür ve pişmesi beklenir. Pizzanın pişmesine az bir zaman kala tepsi fırından çıkarılır ve üzerine rendelenmiş kaşarlar serpiştirilir. Tekrar fırına sürdükten sonra kaşarların erimesi beklenir ve kaşarlar eridikten sonra fırından çıkarılarak dilimlenerek servis edilir.
Afiyet Olsun.