Tavuk göğsünü küp halinde doğrayınız.
Yemeklik veya piyaz şeklinde doğradığınız soğanları, tercihinize göre zeytinyağında ya da tereyağında kavurmak üzere tavanın içerisine alınız. İçerisine doğranmış olan biberleri de ilave ediniz. Soğanlar şeffaflaştığı zaman, doğramış olduğunuz tavuk göğsünü ilave ederek kavurmaya devam ediniz. Tuz ve karabiberi bu aşamada eklerseniz, tavuk etleri daha lezzetli olacaktır. Kimyon koymayı tercih ederseniz, onu da bu aşamada ilave ediniz. Ardından yıkanmış ve doğranmış mantarları ilave ediniz. Ocağın altının çok kısık olmamasına dikkat ediniz. Mantar kısık ateşte fazla su bırakacağından kısık ateşi tavsiye etmiyoruz. Kabukları soyularak doğranmış olan domatesleri veya salçayı ilave ederek, yemeğinizin pişmesini sağlayınız.
Suyunu çektiğinde tavuklu mantar sote servise hazır olacaktır. Yanında pilavla ve maydanozla süsleyerek misafirlerinize servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.