Beşamel Soslu Mantar Mantar. İçerdiği besin değeri açısından sebze sınıfından et sınıfına konulmak istenen; lakin görüntüsüyle sebze sınıfında takılı kalmış, bana göre en ilginç besin. İçeriğindeki yüksek protein değeriyle sofralarımız eksik etmememiz gereken bu besin için üretilmiş bir çok yemek tarifi var. Bu tariflerin içinden kendi mutfağınıza en uygun olanını seçerek sizde sofralarınızda mantara yer açabilirsiniz. Eğer zaten sofranızda mantara yer varsa farklı tariflerle farklı lezzetlerle mantara şekil verebilirsiniz. Bu değişik tariflerden biri olan Beşamel soslu mantar tarifini bugün sizlerle paylaşıyoruz. Beşamel sos sevenlerin hayran kalacağı bu tarifi denemenizi sizlere tavsiye ediyorum. Verdiğimiz diğer tüm tariflerde olduğu gibi bu tarifimiz de denenmiş ve bizim soframızda onayı almıştır. Gelelim beşamel soslu mantar yemeğinin nasıl yapıldığına; aşağıda bu enfes yemekle alakalı her ayrıntıyı bulabilirsiniz. Beşamel Soslu Mantar Yemeği Malzeme Listesi: - 750 gram kültür mantarı
- 1 buçuk su bardağı soğuk süt
- 1 yemek kaşığı temeleme un
- çok az diyebileceğimiz miktarda sıvıyağ
- 50 gram tereyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Beşamel Soslu Mantar Yapılışı: Mantarla temizlenene kadar yıkanır ve doğranır. Az olan sıvıyağ teflon bir tavaya koyulur ocağın altı yakılır. Sıvıyağ kızdırıldıktan sonra doğranmış olan kültür mantarları kızmış olan yağa eklenir. Üzerine tuz, karabiber ve ezilmiş olan iki diş sarımsak da ilave edildikten sonra mantar suyunu çekene kadar pişirilir. Küçük bir tencerede ise tereyağ eritildikten sonra un eklenir. Bir süre un kavrulduktan sonra bir buçuk su bardağı süt kavrulmuş olan una azar azar eklenir. Bu arada sürekli karıştırmak gerekir ki neticede un topaklanmasın. Çok az tuz eklendikten sonra sosun kıvamı koyulaşana kadar kaynatılır. istenen koyuluktaki kıvam elde edilince ocağın altı kapatılır. Beşamel sosu pişmiş olan mantaların üzerine dökülür ve iyice karıştırılır. Yapmış olduğumuz mantar ve sos karışımını bir borcama iyice yaydırılarak dökülür. Üzerine rendelemiş olduğumuz bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri de eklendikten sonra 180 derece fırında kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar pişirilir. Yemeğimiz pişmiştir. Kaşar peyniri soğuduğunda lezzetini ve görünümünü kaybettiği için sıcak yemeyi unutmayın. Ziyafet sofralarında çeşit olarak; akşam içinde pratik olarak da gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz bir tarif. Yarım saatte yemeğiniz hazır. Mutlu sofralarda sevdiklerinizle afiyetle yemeniz dileğiyle. Son Güncelleme : 19.11.2018 01:27:47 Beşamel Soslu Mantar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Beşamel Soslu Mantar" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Mantar Kavurma | Mantar kavurma; yapılışı itibariyle tipik sote yemeklerine benzeyen fakat ana malzeme olarak mantarın kullanılmasıyla diğerlerinden ayrılan; daha özgün ve bir o kadar da lezzetli bir tariftir. Özellikle akşam yemeklerinde hem farklı hem de besleyici ... |  | Mantar Güveç | Mantar güveç, mutfaklarda kolayca hazırlanan hem sağlıklı hem de en kolay tariflerden biridir. Mantar sevenler için mantar güveç en leziz yemeklerin başında yer alır. Özellikle az miktarda pilav yaparak kaselere yerleştirdiğiniz pilavı tabağa ters çe... |  | Kıymalı Mantar Sote | Kıymalı mantar sote; kıyma, mantar, vs. birçok bilindik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen; son derece lezzetli ve bir o kadar da lezzetli tipik sote yemeklerinden biridir. Gereken malzeme çeşitliliği biraz fazla olsa da; kıymalı mantar soteye ... |  | Fırında Mantarlı Tavuk | Fırında Mantarlı Tavuk, mantar ve tavuğun mükemmel uyumu ile damaklarda tat bırakacak şahane bir yemek olan fırında mantarlı tavuk sofralarınızı şölene dönüştürecek lezzeti ile sevdikleriniz ve kendiniz için çarçabuk hazırlanabilen leziz olduğu kadar... |  | Mantarlı Tavuk | Mantarlı tavuk; sürekli yapılan tavuk yemeklerinde farklı bir tat eklemek, farklı bir lezzet denemek isteyenler için çok uygun bir tariftir. Herkesçe bilinen sade pişmiş tavuğa; domates, biber ve en önemlisi olan mantar aromasının eklenmesiyle elde e... |  | Güveçte Mantar | Güveçte Mantar, tam ana yemek olabilecek içeriğe sahip bir tariftir. Mantarların en bilindik ve en masumu olan kültür mantarından yapılır. Güveç bir tür kil yanı toprak kaptır. Özel aşamalardan geçirilerek üretilen güvecin özelliği ısıyı yavaş yavaş ... |  | Mantarlı Köfte | Mantarlı köfte; zengin ve geniş Türk mutfağında, farklı malzemeler ve farklı tatlar kullanılarak elde edilen sayısız köfte tariflerinden sadece biridir. Herkesçe bilinen normal köfte, İzmir köfte, İnegöl köfte, vs. sayısız alternatif köfte tariflerin... |  | Mantar Soslu Biftek | Mantar soslu biftek; herkesçe bilinen ve çokça sevilen biftek tarifine, basit bir şekilde hazırlanan mantar sosunun eklenmesiyle elde edilen son derece lezzetli bir tariftir. Gerekli malzemeler listesi ve adım adım mantar soslu bifteğin hazırlanışı a... |  | Kolay Mantar Sote | Kolay Mantar Sote, Özellikle çalışmak durumunda kalan anneler ve hanımlar için büyük kolaylıktır. Bu tarifin yanına pirinç pilavı ve cacık olduğunda akşam yemeği aradan çıkartılmış olur. Vejetaryen kişiler için muhteşem bir ara sıcaktır. Bu tarifin i... |  | Mantar Soslu Tavuk | Sofra kurmak: Eğlenceli bir işken, bir o kadar zahmetli ve emek verici bir uğraştır. Hele de misafiriniz gelecekse yada özel bir sofra kurmanız gerekiyorsa, bu zahmet iki katına çıkar. Normalden daha gösterişli yemekler yapılır. Aynı zamanda yapacağı... |  | Mantar Çorbası | Mantar çorbası; geleneksel çorbalardan farklı biz lezzet denemek isteyenler için ideal bir tariftir. Yazının devamında da; gerekli malzemeler listesi ve adım adım mantar çorbasının hazırlanışı yazılmıştır. Kolay gelsin.Mantar çorbası için gerekli mal... |  | Fırında Mantar | Fırında mantar, hem protein bakımından zengin, hem de lezzet bakımından zirvede bir yemek olarak özel akşamlarınızın şık bir detayı olabilir. Hem görünüş itibari ile hem de lezzet açısından yapılış kolaylığı ve kaliteli bir yemek oluşuyla tadanlar gü... | | | Mantar Kavurma | | Mantar Güveç | | Kıymalı Mantar Sote | | Fırında Mantarlı Tavuk | | Mantarlı Tavuk | | Güveçte Mantar | | Mantarlı Köfte | | Mantar Soslu Biftek | | Kolay Mantar Sote | | Mantar Soslu Tavuk | | Mantar Çorbası | | Fırında Mantar | | Fırında Mantarlı Patates | | Mantarlı Omlet | | Kremalı Mantar Çorbası | | Kremalı Mantarlı Tavuk | | Kırmızı Mantar | | Mantar Nasıl Saklanır | | Mantar Nasıl Temizlenir | | Mantar Çeşitleri | | Kremalı Mantar | | Mantarlı Pizza | | Mantar Soslu Bonfile | | Fırında Kaşarlı Mantar | | Mantar Salatası | | Beşamel Soslu Mantar | | Mantarlı Börek | | Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk | | Mantar Kompostu | | Kremalı Mantarlı Makarna | Popüler İçerik | Fırında Mantarlı Patates Fırında Mantarlı Patates, özellikle çalışan bayanların akşam iş dönüşü kurtarıcısı olan fırında mantarlı patates yemeği çarçabuk hazırlanışı ve enfes ... | Mantarlı Omlet Mantarlı omlet; herkesçe bilinen sade omlet tarifine mantar aromasının eklenmesiyle elde edilen; tercihe göre daha lezzetli fakat mutlak bir şekilde d... | Kremalı Mantar Çorbası Kremalı mantar çorbası; ülkemizin hemen hemen her köşesinde sık sık pişirilen; diğer meşhur çorbalar kadar olmasa da artık klasikleşmiş olarak kabul e... | Kremalı Mantarlı Tavuk Kremalı mantarlı tavuk, en kolay tavuk yemeklerinden biri olup zor zamanlarınız da çarçabuk hazırlayabileceğiniz niteliktedir. Özellikle Ramazan ayınd... | Kırmızı Mantar Kırmızı Mantar, denildiğinde çok sayıda mantar türü akla gelir. Tabi ki her mantar yenilmez. Türkiye de kırmızı mantar denildiğinde yenilebilen iki tü... | Mantar Nasıl Saklanır Mantar nasıl saklanır, yılın her dönemi doğada bulunan mantarlar, aynı zamanda kültür mantarı olarak ta yetiştirilmektedir. Mantarları üreme döneminde... | |